اینکه رشته های مختلف در حال اشباح شدن هستند، یکی از پرتکرارترین جمله هایی است که ممکن است شنیده شود و همین مسئله می تواند موجب نگرانی بسیاری از داوطلبان شود. اما شاید توجه به یک نکته بسیار ضروری باشد و نکته این است که تا زمانی که شما از تخصص علمی بالایی برخوردار نباشید، قطعا نخواهید توانست موفقیت لازم را به دست آورید و یا درآمد مناسبی داشته باشید. بنابراین تقاوتی ندارد شما در ایران زندگی می کنید و یا در خارج از کشور، در هر حال، مهم این است شما بتوانید در رشته خود، موفقیت لازم را به دست آورید.
میکروبیولوژی یا زیست شناسی مولکولی:
بعضا رشته میکروبیولوژی را با عنوان زیست شناسی سلولی مولکولی نام میبرند و حتی در بعضی از قسمت های دفترچه های آزمون سراسری سازمان سنجش آموزش کشور از این رشته با عنوان زیست شناسی سلولی مولکولی یاد شده است و به همین خاطر تعدادی از داوطلبان آزمون سراسری فکر می کنند که رشته میکروبیولوژی همان رشته علوم سلولی مولکولی است و موقع انتخاب رشته با مشکلاتی روبرو می شوند.
هدف:
هدف این شاخه شناخت جانداران میکروسکوپی و مسائل مختلف مربوط به زندگی آنهاست.
علم میکروبیولوژی در مورد چگونگی استفاده بهینه از میکروارگانیسم ها و جلوگیری از ضررها و زیانهایی که میکروارگانیسم ها می توانند به حیات انسانها، دامها و نباتات وارد کنند، بحث می کند
.
انواع گرایشهای میکروبیولوژی
میکروبیولوژی پزشکی: به بررسی میکروبهای بیماری زا برای انسان می پردازد. ذکر این نکته حائز اهمیت است که تعداد میکروبهای بیماری زا در مقایسه با میکروبهای مفید بسیار کم است.
میکروبیولوژی غذایی : به بررسی تولید مواد غذایی با بهره گیری از میکروبهای مفید می پردازد.
میکروبیولوژی صنعتی : به بررسی استفاده از میکروبهای مفید در تولید مواد صنعتی مانند اسیدها، کودها، در رفع آلودگیهای محیط زیست، شناخت آفات گیاهی و راههای مقابله با آنها، استخراج فلزات سنگین، تصفیه نفت و موارد دیگر می پردازد.
گرایش های مقطع لیسانس
گرانش میکروبیولوژی یکی از شش گرایش رشته زیست شناسی سلولی و ملکولی است. اما لازم به توضیح است که …
علم میکروبیولوژی گرایشهای مختلفی دارد که عبارتند از :
گرایش پزشکی: در این گرایش میکروبهایی که برای انسان بیماری زا هستند و چگونگی فعالیت آنها بررسی می شود. البته این گرایش قسمت کوچکی از علم میکروبیولوژی را به خود اختصاص می دهد چرا که از میان میکروبهای شناخته شده فقط حدود ۱۷۰ نوع میکروب، بیماری زا هستند و بقیه میکروبها تاکنون شناخته شده اند، میکروبهایی مفید می باشند.
میکروبیولوژی غذایی: بسیاری از مواد غذایی مثل ماست یا پنیر به یاری میکروبها تولید می شوند.
میکروبیولوژی صنعتی: در این گرایش از میکروبیولوژی از میکروبهای مفید برای تولید مواد صنعتی مانند اسیدها و کمپوست میکروبی (تهیه کود به یاری مواد زاید و زباله ها) استفاده می شود. همچنین از میکروبها در رفع آلودگی های محیط زیست استفاده می گردد.